Ticaret Bakanlığı Desteklerinden Faydalanmak Artık Çok Daha Kolay: Kolaydestek.gov.tr


AMAÇ

Ticaret Bakanlığı tarafından mal ve hizmet ihracatına yönelik verilen 43 farklı desteğin daha kolay ve anlaşılır biçimde sunulması.


KAPSAM

Firmalarla yapılan görüşmelerde, firmaların mevzuata erişmede, anlamada ve yorumlamada zorluklar yaşadığı, başvuru yapmada güçlük çektikleri, bazı firmaların başvuru yapsalar bile desteklerden faydalanamayacaklarını düşündükleri görülmüş ve bu ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla kolaydestek.gov.tr isimli web sitesi firmaların kullanımına açılmıştır.
Kolay Destek’te yurt dışında müşteri bulmak ve pazarı öğrenmek, ürün kalitesi ispatına yönelik belge satın almak, müşteriye uygun kredi kullandırmak, küresel firmalarla çalışmak ve e-ticaret sitelerine üye olarak mal satmak gibi birçok konu, alt başlıklarıyla birlikte irdeleniyor.

Sitede yer alan her destek, görsellerle adım adım açıklanıyor. Firmalarımızın destekler hakkında daha kolay bilgi edinmesi ve desteklerden faydalanan firma sayısının artırılması amacıyla hazırlanan web sitesi ile desteklerin kapsamı kolayca anlaşılmakta, başvuru süreçleri adım adım görülmekte, başvuru evrakı doğrudan indirilebilmekte, destekler ile ilgilenen tüm personelin iletişim bilgileri tek noktada görülebilmektedir.

ÖRNEK: Rapor Satın Alma Desteği

1. Destek içeriği ile ilgili genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

2. Destek almak için bilmeniz gereken püf noktalarının neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

3. Desteği alma sürecinde sırasıyla yapmanız gerekenlere ilişkin bilgi alabilirsiniz.

4. Başvuru belgelerini bir tıkla indirebilirsiniz.

5. Destek başvurusunda yardıma ihtiyacınız olduğunda ilgili kişilerin iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.

Diğer taraftan, desteklerin firmalara ilgi çekici bir şekilde tanıtılabilmesi amacıyla destekler özelinde animasyonlar hazırlanmıştır. Bu animasyonlara, www.kolaydestek.gov.tr sitesinden ulaşılabilir.

OMSİAD ile iletişime geç